Srbija

Četvrtak, 04.05.2017.

19:27

"Za projekte u odbrani uzeti domaću pamet"

Ministar odbrane Zoran Đorđević i v.d pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović obišli su kompaniju "Milinković" u Boljevcima.

Izvor: Tanjug

Foto: Ministarstvo odbrane

Ta kompanija se, između ostalog, bavi projektovanjem i izgradnjom različitih vrsta građevinskih objekata i hala, koje se uz inovativni koncept gradnje, izdvajaju i brzom i lakom montažom.

Nakon obilaska proizvodnih pogona, kao i fabrike za proizvodnju elemenata, direktor kompanije Milenko Milinković predstavio je ministru Đorđeviću projekte koje je ta kompanija realizovala u inostranstvu, sa posebnim osvrtom na hale, skladišta i hangare koji su građeni za sisteme odbrane drugih zemalja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o objektima koje odlikuje visok stepen bezbednosti, izolacije i zaštite, koje mogu da odgovore specifičnim potrebama koje iziskuju savremeni standardi pri gradnji objekata za potrebe vojske.

Ministar Đorđević je, tokom sastanka, istakao da svakako treba uzeti u obzir sve potencijale "domaće pameti“ kada je reč o projektima koji su planirani za naredni period u našem sistemu odbrane, imajući u vidu karakteristike kao što su kvalitet, brzina i niža cena gradnje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

19 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: