Subota, 23.05.2015.

23:15

Oteli i ubili ranjenog vojnika

Islamistička grupa otela je u pokrajini severni Sinaj ranjenog egipatskog vojnika, a zatim ga ubila, saopštili su izvori iz bezbednosne službe.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock

Naoružana grupa zaustavila je vozilo Hitne pomoći u kojem su se nalazila dvojica ranjenih vojnika gradu Al Ariš.

Pripadnici grupe zatim su ranili lekara i oteli vozilo i jednog vojnika, čije je telo kasnije pronađeno pored puta, preneo je Rojters.

Egipatske snage bezbednosti često su bile meta napada, posebno na Sinaju, nakon svgavanja islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013. i žestokog obračuna vlasti sa njegovim pristalicama.

Za neke od najsmrtonosnijih napada odgovornost je preuzela grupa Ansar Bejt al Makdis, koja je promenila ime u Sinajska provincija prošle godine pošto se zaklela na vernost ID.

Egipat je u nedelju pogubio šestoricu islamskih ekstremista koje je vojni sud osudio prošle godine na smrt zbog ubistva dva vojna oficira tokom racije severno od Kaira u martu 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: