Kultura

Četvrtak, 14.08.2014.

17:06

Goran Gocić gost Večeri na Kosančiću u petak

U petak 15. avgusta u 20h gost trećeg letnjeg ciklusa književnih Večeri na Kosančiću Narodne biblioteke Srbije će biti književnik Goran Gocić, ovogodišnji Nin-ov laureat za roman "Tai", u izdanju beogradske Geopoetike.

Izvor: B92

Default images

Posetioci će biti u prilici da čuju odlomke iz Gocićevog nagrađenog romana, kao i autorova razmišljanja na temu ličnog spasenja, mogućnosti ljubavi, čovekovom duhu, civilizacijskom ropstvu i čovekovim strahovima.

Odlomke iz romana Tai čita Mihajlo Jovanović, student četvrte godine glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Program je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

-- Pročitajte recenziju romana Gorana Gocića "Tai" --

Večeri na Kosančiću pokrenute su 2012. godine na inicijativu tadašnjeg upravnika Narodne biblioteke Srbije Dejana Ristića, a u okviru akcije „Povratak knjige na Kosančićev venac“, koja je imala za cilj i da simbolički vrati knjigu, umetnost, publiku i pisce na mesto na kome je srpska i svetska kulturna baština uništena u bombardovanju 1941. godine. Ciklus „Večeri na Kosančiću“ uređuje i vodi Milena Đorđijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: