Petak, 25.07.2014.

20:10

Novi sistem zaštite od požara

Ministarstvo poljoprivrede i MUP potpisali su memorandum o saradnji sa nemačkom kompanijom "IQ Wireleš" o uvodjenju nove tehnologije u sistem zaštite od požara.

Izvor: Tanjug

Default images

Pilot projektom prvo će biti obuhvaćeni Nacionalni park Tara i Park prirode Mokra Gora, izjavio je Tanjugu pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine Slobodan Erdeljan.

“Reč je o tehnologiji koja omogućava ranu protivpožarnu detekciju na osnovu dima i omogućava pravovremenu reakciju. Ovo je veliki napredak za Srbiju na koji smo se odlučili poučeni iskustvima sa požarima koja smo imali prethodnih godina”, kazao je Erdeljan.

On je istakao i da će projekat finansirati Evropska unija i njeni fondovi za vanredne situacije.

Tara i Mokra Gora su dva požarima njugroženija zaštićena područja u poslednjih nekoliko godina i zato su odabrana za pilot projekat koji treba da bude realizovan do jula 2015.godine”, precizirao je Erdeljan.

Novim tehnologijama i nacionalnim parkovima upravljaće ljudi zaposleni u njima koji će proći jednomesečnu obuku u Nemačkoj, a po realizaciji pilot projekta, Erdeljan najavljuje da će se sa uvodjenjem IQ tehnologija početi i u ostalim delovima Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: