Ponedeljak, 10.02.2014.

10:36

Učinimo zajedno internet boljim

Centar za bezbedni internet povodom međunarodnog Dana bezbednog interneta organizuje niz mainfestacija širom Srbije.

Izvor: B92

Default images

Diskusija na temu "Učinimo zajedno internet boljim i bezbednijim za decu i mlade“ održaće se u utorak, 11. februara u Kulturnom centru „Reks“ sa početkom u 11 časova.

Debati će prisustvovati predstavnici akademske zajednice, državnih organa, istraživači, mladi korisnici informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao i nastavnici osnovnih i srednjih škola iz Beograda.

Cilj debate je razmotriti mogućnosti da se škole, roditelji, ali i deca, zajednički angažuju i doprinesu da internet postane bezbednije okruženje za najmlađe korisnike.

Na istom mestu, od 15 časova, učenici osnovnih škola biće u prilici da se oprobaju i međusobno nadmeću u igri znanja i memorije na temu bezbedne upotrebe IKT.

Okosnica ovogodišnjih aktivnosti povodom obeležavanja Dana bezbednog interneta 11. februara, održaće se od 12 časova, u maloj sali Doma Narodne skupštine u organizaciji Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Centra za bezbedni internet.

Tokom skupštinske debate, učenici završnih razreda osnovne škole iz nekoliko gradova Srbije, izneće svoje stavove i ideje o tome šta deca treba da znaju o bezbednom korišćenju interneta. Pre početka debate, učenicima će se obratiti državna sekretarka Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić, Veran Matić , predsednik Upravnog odbora Fonda B92, Saša Živanović , načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, Majkl Davenport, šef delegacije EU, pomoćnik ministra prosvete RS, Ljubiša Antonijević i predsednik Narodne skupštine, Nebojša Stefanović.

Dan bezbednog interneta u Srbiji se proslavlja po treći put za redom. Osim u Beogradu, ovaj dan će se nizom dešavanja obeležiti i u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Zaječaru.

Međunarodni Dan bezbednog interneta proslavlja se svake godine drugog utorka u februaru.

Klikni bezbedno

Centar za bezbedni internet „Klikni bezbedno“ osnovan je u januaru 2013. godine. Cilj rada Centra je podizanje svesti i obezbeđivanje edukativnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama u Srbiji za učenike uzrasta od 11 do 17 godina, njihove roditelje, nastavnike i školske psihologe, kao i obezbeđivanje relevantnih informacija o bezbednom korišćenju interneta i IKT za javnost u Srbiji. Drugi važan segment rada Centra, osim pomenutih edukativnih aktivnosti, čini elektronski mehanizam za prijavu nelegalnih i štetnih sadržaja na internetu „Net patrola“, dok realizaciju svih aktivnosti Centra usmeravaju i unapređuju Savetodavni odbor i Dečji savet. Radom centra rukovode, pomažu ga i podržavaju Fond B92, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije. Finansiju podršku za realizaciju projekta obezbedio je Generalni direktorat za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije Evropske komisije CONNECT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: