Kultura

Utorak, 11.09.2012.

09:53

Filmski maraton od 12.030 minuta

Bolivijski filmofili učinili su naizgled nemoguće – gledali su filmove više od 200 sati u kontinuitetu, a tandem koji je uspeo da izdrži ceo maraton na kraju je podelio nagradu u iznosu od 10.000 dolara.

Izvor: B92

Default images

Sajt Odditycentral.com piše da je Bolivija držala rekord i do sada, kada je prošle godine Felipe Gonsalo Tikona ostao budan čak 131 sat gledajući razne filmove. Ali, taj rekord nije ušao u knjige jer predstavnici "Ginisa" nisu bili tamo da to zabeleže.

Ipak, 1. septembra ove godine bolivijski filmski lanac "Cine Center" održao je novi maraton uz prisutnost službenika "Ginisove" knjige, a on je privukao 1.400 osoba, željnih slave i privlačne novčane nagrade. Prikazivali su se filmovi različitih žanrova, od akcije preko drame do komedije, s pauzama od po 15 minuta između svakog filma te pauzama od tri i po sata za obroke.

Lekari su nadzirali zdravstveno stanje svih u sali, a do 9. septembra samo su trojica ostala u trci, na kraju su Ronal Kueljar i Huber Felipez otišli kući kao novi rekorderi – a novi rekord iznosi 200 sati, 30 minuta i 50 sekundi kontinuiranog gledanja filmova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: