Sreda, 27.08.2008.

16:34

Maraton dojenja u Peruu

Nekoliko stotina majki se okupilo sa svojim bebama u Limi, prestonici Perua, na maratonu u dojenju.

Izvor: B92

Default images

Nagrada je bila zlatna medalja svetske asocijacije za dojenje. Jednominutni maraton, organizovan u okviru nedelje dojenja u Peruu, promovisao je praksu dojenja u toj zemlji Latinske Amerike. Nakon završetka maratona organizovana je i simbolična ceremonija dodele nagrada za najgladnije bebe.

Jedna od ponosnih majki, beba pobednika, rekla je da je veoma srećna i da se nada da će moći da doji sina do njegove druge godine.

Iz Ministarstva zdravlja, koje je i pokrovitelj te akcije, naglašavaju da je manifestacija odlična, jer skreće pažnju na važnost dojenja, za koje se pokazalo da ima bitan uticaj na psihički i emotivni razvoj deteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: