Ponedeljak, 21.06.2021.

10:17

Le Saks festival: Nadmetanje mladih saksofonista iz cele Srbije

U utorak, 22. juna 2021. godine, sa početkom od 19,30 časova održaće se drugo druženje instrumentalista narodne muzike na saksofonu uz zvuke starijih i mladih majstora na ovom instrumentu.

Izvor: stav.life

Le Saks festival: Nadmetanje mladih saksofonista iz cele Srbije
Foto: Depositphotos/carloscastilla

Očekuje se kvalitetan revijalni nastup poznatih saksofonista grada Leskovca, a pored revijalnog dela, po prvi put se organizuje takmičenje za mlade saksofoniste iz cele Srbije do 18 godina starosti.

Takmičenje će pratiti stručni žiri u sastavu Bratislav Đorđević–Backo, Dimitrijević Rade–Raca,iz Leskovca, kao saksofonisti sa preko 40 godina iskustva i Ristić Predrag, profesor muzike u srednjoj muzičkoj školi “Stanislav Binički” u Leskovcu, prenosi stav.life.

Celovečernji program i nastup saksofonista u revijalnom i takmičarskom delu programa pratiće renomirani leskovački orkestar “Južnjaci” iz Leskovca.

Izumitelj saksofona, belgijski proizvođač instrumenata Adolf Saks, još davne 1842. godine, osmislio je i dizajnirao sasvim novi drveni duvački instrument koji je po njemu i dobio naziv. Dve godine nakon što je osmišljen i izgrađen, saksofon je zvanično i odobren od strane kompozitora Hektora Berlioza. U periodu od 1842. do 1846. godine, Adolf Saks je osmislio čitav asortiman saksofona koji su i danas u upotrebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: