Ponedeljak, 09.12.2019.

20:38

Uhapšen Holanđanin, nađeno 18 kilograma droge

Holanđanin Kornelis Marinus van Velcen uhapšen u Odžaku u akciji "Madagaskar" zbog sumnje da je u Holandiji učestvovao u pripremi proizvodnje sintetičkih droga.

Izvor: Tanjug

Uhapšen Holanđanin, nađeno 18 kilograma droge
Ilustracija: Depositphotos/ kelpfish

Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno 18 kilograma droge MDMA.

Kako prenose Nezavisne, on se sumnjiči da je pripremao proizvodnju sintetičkih droga i da je švercovao hemikalije namenjene za pravljenje tih narkotika, a sumnjiči se i da je učestvovao u pravljenju lažnih dokumenata.

Odbeglog muškarca, za kojim već duže vreme traga holandska policija, locirali su pripadnici MUP-a Republike Srpske, čija je Uprava za organizovani i teški kriminalitet više meseci sprovodila istragu.

"Pretresena je kuća u Odžaku koju je koristio, a pod lupom je i više lica za koje se sumnja da su mu bili saradnici. U BiH su izvedeni pretresi na pet lokacija na području Odžaka i Brčkog", prenosi izvor portala.

Istovremeno, u Holandiji je pretreseno 15 lokacija.

U MUP-a RS su potvrdili da je akcija usmerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi proizvodnjom i prodajom droge i izvedena je u saradnji s policijom Holandije, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: