Četvrtak, 13.01.2005.

13:40

Na tržištu Srbije lažna ulja

Direktor marketinga u preduzeću "INA-maziva" iz Zagreba kaže da se u Srbiji prodaju falsifikovani proizvodi te kompanije.

Izvor: B92, Beta

Default images

Prema rečima Roberta Mandakovića, hrvatskom proizvođaču maziva time je naneta ogromna šteta. On je za novosadski mesečnik "Balkan enerdži magazin" rekao da na tržištu u Srbiji postoje kopije nekih proizvoda "INA-maziva", ali da su te kopije sumnjivog kvaliteta. Osim toga, tvrdi Mandaković, u Srbiji i nekim zemljama regiona ne postoji kontrola uvoza baznih ulja, što potvrđuju partneri INA-e.

Mandaković tvrdi da, prema informacijama koje je dobio, ko god se obrati nadležnom ministarstvu dobija dozvolu za uvoz. "Posle toga, bazna ulja završavaju direktno u raznim pakovanjima, najčešće nepoznatih marki. INA poseduje dokaze da se u falsifikovanim pakovanjima naših proizvoda nalaze takva bazna ulja, često bez ikakvih hemijskih dodataka. Međutim, bez obzira na to što je i INA finansijski oštećena, najviše su oštećeni krajnji kupci", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: