Četvrtak, 21.09.2017.

19:28

Danska: Uhapšeno dvoje zbog podrške ID

Danska policija uhapsila je čoveka i ženu osumnjičene da su u Danskoj kupovali opremu "za borbu" i da su je slali Islamskoj državi u Siriji i Iraku.

Izvor: Beta

Danska: Uhapšeno dvoje zbog podrške ID
Foto: Freeimages.com

Čovek (28) i žena (29) uhapšeni su u Kopenhagenu u zajedničkoj akciji policije i službe bezbednosti po antiterorističkim zakonima. Oni su osumnjičeni za "umešanost u pokušaje terorističkih akata u inostranstvu".

Glavni inspektor Jorgen Bergen Skov rekao je da su osumnjičeni, čiji identiteti i nacionalnosti nisu saopšteni, ispitani danas pre preliminarnog saslušanja koje će se prema zahtevu tužioca odigrati iza zatvorenih vrata.

"Važno je napomenuti da su kriminalne aktivnosti otkrivene u ovom slučaju za cilj imale podršku grupi koja se naziva Islamska država Iraka i Sirije", rekao je šef operacija službe bezbednosti Fleming Drejer.

Najmanje 125 ljudi je od 2011. napustilo Dansku da bi se borilo u Siriji, naveo je Međunarodni antiteroristički centar iz Haga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: