Ponedeljak, 27.02.2017.

17:05

"Hrvatska se neće vraćati na poglavlje 26"

Nijedno poglavlje u pregovorima sa EU se ne zatvara konačno do kraja celog procesa, rekla je generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić.

Izvor: B92

Ona je u Kažiprstu navela, povodom otvaranja poglavlja 26, da je priča koja se tiče hrvatske blokade tog poglavlja završena.

"To je bila politička odluka jedne članice, obrazovanje i kultura je poglavlje za koje nema strogo evropsko zakonodavstvo, stoga nema ni posebnog prilagođavanja. Neće se Hrvatska vraćati na poglavlje 26, to poglavlje se ponovo može uzeti u obzir samo ako EU uvede neke promene", rekla je ona.

Bobićeva dodaje da otvaranjem poglavlja, država dobija niz zadataka, a to su već one strategije i planovi koje Srbija ima.

Što se tiče poglavlja 20, kaže da se ono može dobro iskoristiti.

Međutim, i ovo poglavlje, iako se odnosi da industriju i preduzetništvo dovodi se u vezu sa pregovorima Beograda i Prištine.

"Nisu u direktnoj vezi, ali ono što je rezultat dijaloga može da blokira čitav proces. Poglavlje 35 i Kosovo imaju prevagu", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: