Sreda, 11.06.2003.

22:05

Srbi ostaju u kosovskim institucijama

Izvor: Beta

Default images
Poslanici srpske Koalicije "Povratak" u Skupštini Kosova odlučili su u sredu uveče da predstavnici Srba nastave da rade u privremenim institucijama Kosova i na taj način zastupaju interese svoje nacionalne zajednice. Poslanik Koalicije "Povratak" Smiljka Milisavljević rekla je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici nakon sastanka poslaničkog kluba da je ta odluka doneta na preporuku Vlade Srbije i Saveta ministara SCG. Ona je dodala da preporuke iz Beograda uvek treba da budu transparentne, a da će kosovski Srbi delovati u dogovoru sa domaćim vlastima.

Od predstavnika medjunarodne zajednice zatraženo je da poboljšaju bezbednost i osiguraju slobodu kretanja za Srbe i druge nealbance na Kosovu, kao i da obezbede uslove za povratak interno raseljenih. Poslanici Koalicije "Povratak" pozvali su sve političke lidere da sačuvaju jedinstvo Srba na Kosovu. Oni su odlučili i da, ukoliko srpske vlasti reše da u delegaciji UNMIK-a na samitu u Solunu bude i predstavnik kosovskih Srba, to bude savetnik u kabinetu šefa UNMIK-a Nenad Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: