Trampova dijagnoza? "Maligni narcis u psihičkom padu" VIDEO

Zdravlje Donalda Trampa postalo je fokus javne debate.

Izvor: B92

Petak, 02.02.2024.

12:15

Trampova dijagnoza?
Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Stara Trampova prijateljica i psiholog su takođe pričali o njegovom psihičkom stanju i nisu imali ništa dobro da kažu.

Donald Tramp voli da se šali na račun Džoa Bajdena na svom Instagram nalogu. Međutim, sada mora da trpi i kritike svojih intelektualnih sposobnosti.

Nedavno su se povećale priče o Donaldu Trampu i njegovom psihičkom i da li će moći da se ponovo kandiduje za predsednika SAD: ponekad meša rivalku Niki Hejli sa Nensi Pelosi (koja je do prošle godine bila predsednica Predstavničkog doma Sjedinjenih Država), zatim meša ruskog predsednika Vladimira Putina sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Pre nešto manje od nedelju dana, "The Independent" je takođe izvestio da se činilo da je Tramp "gutao" reči tokom govora ali i da je stalno izmišljao nove reči. U međuvremenu, to je dovelo do optužbi iz protivničkog tabora, kao i kritika iz njegovih redova.

Kako je preneo "Berliner Morgenpost", Trampova bivša portparolka Stefani Grišam prokomentarisala je mentalno stanje bivšeg šefa na sledeći način:

"Mislim da se nešto promenilo. Iskreno, deluje kao čovek u mentalnom padu. Jedina stvar koju primećujem kao i obično je način na koji pokušava da to prikrije kada javno govori. On ima veoma specifičan način na koji to radi," rekla je ona, i dodala:

"Čovek se kandiduje za predsednika, ima koliko optužnica, koliko suđenja, koliko stvari mu se dešava. Koliko novca mora da plati. On može izgubiti licencu za poslovanje u Njujorku. Ne mogu da zamislim da ne biste bili u padu. Smešno mi je što on govori ove stalne stvari o Bajdenu."

Profesor psihologije Aron Pincus takođe gleda na Trampovo ponašanje sa velikom zabrinutošću:

"Tramp je ostareli maligni narcis. Kako stari, izgleda da gubi kontrolu nad svojim impulsima i psihički se pogoršava. Tako vidimo nefiltriranu verziju njegove patologije."

Tramp se brani testom

Kao odgovor na kritike, Tramp je iznenada sredinom godine objavio test koji je navodno polagao kako bi procenio svoje kognitivne sposobnosti. Navodno je odlično prošao posebno težak test.

Međutim, prema izveštaju Forbsa, rezultat je manje impresivan nego što bi političar želeo da drugi veruju.

Navodno, test je jednostavan i ne sadrži teška pitanja ili zadatke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: