Francuska uspešno lansirala M51.3

Francusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je uspešno izvršilo testiranje balističke rakete M51.3, bez nuklearnog punjenja u regionu Akvitanija.

Izvor: B92

Nedelja, 19.11.2023.

10:06

Francuska uspešno lansirala M51.3
EPA-EFE/Robert Ghement

Kako navodi "Mond", raketu je ispalio Generalni direktorat za naoružanje.

"Prvo uspešno probno ispaljivanje strateške balističke rakete M51.3! Ovakav razvoj događaja potvrđuje kredibilitet našeg nuklearnog odvraćanja i pokazuje izvrsnost našeg sektora lansiranja", naveo je ministar odbrane Sebastjen Lekorn na platformi Iks.

"Projektil je nadgledan tokom cele faze leta pomoću resursa Generalnog direktorata za naoružanja. Zona pada bila je u severnom Atlantiku, nekoliko stotina kilometara od najbliže obale. Ovaj test je izveden bez nuklearnog punjenja i uz striktno poštovanje međunarodnih obaveza Francuske", ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: