Stigla jasna potvrda: Naš stav o tzv. Kosovu ostaje nepromenjen

Predsednica Grčke Katerin Sakelaropulu je kazala da pozicija Grčke po pitanju tzv. Kosova ostaje nepromenjiva.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

Ona je istakla da pritisci uvek postoje, ali da to nije uticalo na stav Grčke o Kosovu i Metohiji.

"Kao što sam već rekla, pozicija Grčke vezana za Kosovo ostaje nepromenjena. Podsećam da je strateški cilj priključenje čitavog područja zapadnog Balkana EU, Grčka je spremna da pruži podršku i Beogradu i Prištini, pritisci uvek postoje, ali to nije uticalo na naš stav. Dijalog je nešto korisno što je važno da nastavimo. Kada je neko uporan na cilju, kroz reforme i implementirajući ih Srbija daje dobar primer", rekla je predsednica Sakelaropulu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas predsednicu Grčke Katerinu Sakelaropulu, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji do 29. marta.

"Onako kako Grčka podržava integritet Srbije, tako Srbija podržava integritet Grčke i na kopnu i na moru i na ostrvima", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednicom Grčke.

Kazao je da je zahvalan predsednici i premijeru Grčke na podršci evropskom putu Srbije.

Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom iz Ohrida, i očekivanjima EU rekao da napredak Srbije, između ostalog, zavisi i od razgovora sa Prištinom, ali i da Srbija treba još da radi na reformama.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu