Papagaj "svedok" rešio slučaj: Dvojica osuđena na doživotnu robiju

Dva muškarca u Indiji osuđena su na doživotnu robiju zbog ubistva, u dobroj meri zahvaljujući "svedočenju" papagaja, koji se u trenutku zločina nalazio u kući.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.03.2023.

18:56

Papagaj
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Aša Šarma i Roni Masej osuđeni su na doživotni zatvor, plus na novčanu kaznu od 72.000 rupija (874 dolara), pošto je Aša priznao da je ubio svoju tetku Nilam Šarmu, uz saučesništvo svog prijatelja, piše "Indija tudej".

Njih dvojica su, u februaru 2014. godine, ušli u kuću žrtve u vreme kada su njen suprug Vidžaj i deca bili odsutni, izboli je 14 puta, a čak devet puta uboli su njenog psa. Glavni razlog zločina bio je pljačka, pošto je Aša znao gde u kući stoje novac i nakit, jer je tamo često boravio.

Nakon ubistva, policija nije našla nikakve tragove, ali joj je pomogao papagaj. Ptica je odmah posle ubistva prestala da jede, pije i govori, zbog čega je žrtvin suprug Vidžaj pomislio da je papagaj možda bio svedok zločina. Vidžaj je, zatim, počeo da pred njim da izgovara imena osoba za koje je sumnjao da bi mogle počiniti ubistvo, da bi papagaj žestoko odreagovao na Ašuovo ime i počeo da vrišti "Ašu-Ašu".

Vidžaj Šarma je tada zatražio od policije da ispita Ašua, koji je na kraju priznao da je, zajedno sa Masejem, ubio Nilam. Tokom suđenja, papagaj je bio pomenut, ali to "svedočenje" ipak nije prihvaćeno kao dokaz za sud, zbog zakonskih ograničenja. Papagaj nije doživeo presudu, jer je uginuo pola godine posle Nilam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: