"Zapad rasparčava Ukrajinu"

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je zabrinut zbog, kako je rekao, poteza Zapada čiji je cilj rasparčavanja Ukrajine.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL
EPA/EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Otkriven Putinov plan?

Lukašenko je optužio Poljsku da želi da zauzme zapadni deo Ukrajine.

Tokom video-sastanka sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, Lukašenko je rekao da će Kijev na kraju morati da zatraži pomoć kako bi se sprečilo zauzimanja zapadne Ukrajine, ali nije izneo dokaze za svoje tvrdnje.

Putin: Ruska privreda dostojanstveno izdržava sankcije

Ruska privreda dostojanstveno izdržava breme zapadnih sankcija uprkos svim poteškoćama, izjavio je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na sastanku sa beloruskim liderom Aleksandrom Lukašenkom.

"Uprkos svim poteškoćama, želeo bih da napomenem da ekonomija Rusije prilično dobro podnosi breme sankcija. To pokazuju svi glavni makroekonomski pokazatelji", rekao je Putin, prenosi Tas.

On je naglasio da ekonomska situacija u Rusiji zahteva posebne napore vlasti i dodao da ti napori generalno daju pozitivan efekat.

"Sve ovo što se dešava zahteva posebnu pažnju ekonomskog bloka vlade, posebne napore, ali sve u svemu, želim to da naglasim, ti napori daju pozitivan efekat", rekao je Putin i istakao da to posebno utiče na trgovinski promet između Rusije i Belorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu