Milanović postaje heroj crkve? Razlog: BiH

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović sada oduševljava i određeno hrvatsko sveštenstvo zbog svoje politike prema Bosni i Hercegovini i bh. Hrvatima.

Izvor: CDM
Podeli
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Milanović je pre dva dana izjavio: "Meni je zanoktica Hrvata u BiH važnija od Finske". Time je aludirao na svoju borbu i ideju da blokira ulazak Finske u NATO dok se ne izmeni izborni zakon u BiH.

Takvi stavovi sve više oduševljavaju hrvatsku desnicu, pa se i iz hrvatskih stranaka u BiH mogu čuti hvalsopevi o onome što Milanović radi. Tu njegovu izjavu komentarisao je sveštenik Pater Ike Mandurić. On je napisao:

"Predsedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću. Ako ovo što govorite, nije istinski izraz Vaših uverenja i osećaja, molim Vas, nemojte se igrati emocijama Hrvata Herceg-Bosne. Ali, ako je ovo Vaše iskreno stajalište, i ako zaista na njemu do kraja ustrajete, istorija će Vas uvrstiti među hrvatske velikane – ma kako bilo teško naći mesta među njima. Narod će Vam se odužiti za sva vremena, a i Bog će Vas, verovali u njega ili ne, obilato nagraditi. A ni ja Vam to neću zaboraviti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu