NATO zapretio Turskoj: "Rekli smo šta očekujemo"

Šef NATO Jens Stoltenberg rekao je da je Turska informisana da Alijansa očekuje od svih članica da uvedu sankcije Rusiji.

Izvor: B92

Petak, 11.03.2022.

10:44

NATO zapretio Turskoj:
EPA-EFE/YVES HERMAN / POOL

On je rekao da sukob u Ukrajini ne bi trebalo da eskalira u rat Rusije i NATO, jer bi to dovelo do velikog broja žrtava.

NATO je pozvao sve evropske saveznike da povećaju svoje budžete za odbranu, rekao je Stoltenberg.

"Da, očekujemo od svih naših partnera da uvedu sankcije. To je način da primoramo Rusiju da plati cenu. Takođe sam informisao Čavušoglua o tome. Turska ima svoju ulogu ovde", rekao je Stoltenberg.

"NATO razume frustraciju Ukrajine zbog nespremnosti Alijanse da zatvori nebo, ali eskalacija će rezultirati žrtvama i patnjama van zemlje", kaže Stoltenberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: