"Vlada je mrtva" VIDEO

Podgorica -- Predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu CG Milan Knežević kazao je da neće prisustvovati sednici Veća za nacionalnu bezbednost.

Izvor: B92, RTCG
Podeli
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Abazović: "Zvaću Andriju Mandića"

On je rekao da ne želi da daje legitimitet premijeru Zdravku Krivokapiću i potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću u, kako je kazao, njihovoj borbi za fotelje i prevlast u bezbednosnom sektoru.

"Vlada Krivokapića je mrtva i to je svakom jasno, i sad neko pokušava da kroz sednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost ovakvoj vladi da zombi status”, naveo je Knežević u video obraćanju.

Knežević je rekao da su DF i on lično, od dešavanja na Cetinju, očekivali da Krivokapić povuče određene poteze koje mu dozvoljavaju Ustav i zakon.

“A to je da pokrene inicijativu za smenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i svih odgovornih lica za koja je on tvrdio da su učestvovala u puzajućem državnom udaru”, naveo je Knežević.

Međutim, kako je rekao, Krivokapić je trošio vreme na obračun sa DF-om preko portala, društvenih mreža, medijskih spinova i različitih konstrukcija koje nisu imale nikakvo utemeljenje u istini, a to je da DF želi fotelje i da destabilizuje Vladu.

“A ova vlada je destabilizovana onog dana kada je iznevjerena izborna volja građana i kada je upravo Krivokapić zatražio da kroz manjinski koncept on i njegovi ministri koji nijesu izašli na izbore, zajedno sa Abazovićem, preuzmu 100 odsto izvršne vlasti”, naveo je Knežević.

Kako je rekao, DF je nakon dešavanja na Cetinju pozivao Krivokapića da inicira smenu Abazovića kao glavnog koordinatora svih službi bezbednosti.

“Tad nam je Krivokapić govorio da je Abazović njegov brat i da više veruje njemu nego što veruje onima koji su ga stavili na prvo mjesto izborne liste Za budućnost Crne Gore”, dodao je Knežević.

On je kazao da je upozoravao na “pogubne reklamerske avanture” Abazovića i Krivokapića, koje se odnose na borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom gdje je, kako je ocinio, država pala na ispitu.

“Kulminiralo je kad je Krivokapić optužio Abazovića da je na osnovu tajnih podataka u koje je imao uvid došao do zaključka da je njegov prvi potpredsednik povezan sa organizovanim narko kartelima, a njegov prvi potpredsednik optužio njega da je povezan sa švercom cigareta”, rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, svakome je jasno da DF nije moglo biti u Vladi zato što bi zaustavili šverc narkotika i cigareta.

“Zato je ovo Veće za nacionalnu sigurnost u ovom trenutku potpuno deplasirano telo u kojem Krivokapić održava poslednji privid, zajedno sa Abzaovićem, kako drže pod kontrolom bezbednosni sektor”, naveo je Knežević.

On je pozvao Krivokapića i Abazovića da dođu na sednicu Odbora za bezbjednost i odbranu 31. januara i pred čitavom crnogorskom javnošću odgovaraju na pitanja vezana za šverc narkotika i cigareta.

“Smatram da je u interesu crnogorske bezbednosti i zaštite institucija, koje su potpuno posrnule zahvaljujući Krivokapiću i Abazoviću, da se njih dvojica suoče na sjednici Odbora za bezbednost i odbranu i da vidimo ko je pokrovitelj šverca narkotika, a ko je pokrovitelj šverca cigareta”, rekao je Knežević.

On je istakao da se više ne sme dozvoliti “da Crna Gora bude talac odnosa dve fotelje”.

“Jer ukoliko ova foteljaška svest postane narativ i model ponašanja, onda više neće biti Crne Gore, a koliko god to nekima zvučalo patetično, Crna Gora mora da bude iznad svih nas”, naveo je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu