Totalni kolaps: Nema hemoterapija, transplantacija, a pacijente voze i u Nemačku

Pojedine bolnice u Holandiji obustavile su tretmane hemoterapije i transplantacije organa kako bi oslobodile krevete za kovid pacijente.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.11.2021.

14:52

Totalni kolaps: Nema hemoterapija, transplantacija, a pacijente voze i u Nemačku
EPA-EFE/YONHAP/POOL/Ilustracija

"Postoje bolnice u nekoliko regiona koje smanjuju negu. Govorimo o nezi koja zahteva bolnički krevet. To znači da se mnogo zakazanih termina otkazuje", izjavio je portparol holandskog udruženja za intenzivnu negu, a prenosi agencija Rojters.

Broj pacijenata sa koronavirusom u bolnicama dostigao je nivo koji nije zabeležen od početka maja, a stručnjaci upozoravaju da će bolnice dostići pun kapacitet za nešto više od nedelju dana ako se virus ne obuzda.

Nekoliko pacijenata sa kovidom prebaceno je ove nedelje u nemačke bolnice.

Iako je oko 85 odsto odrasle populacije Holandije u potpunosti vakcinisano protiv kovida-19, broj novih slučajeva je juče dostigao rekordnih 23.709 za 24 sata, što predstavlja skok od skoro 40 odsto na nedeljnoj bazi.

U okviru sledeće faze plana za reagovanje na krizu, bolnice bi takođe mogle da zatraže pomoć vojnog osoblja i studenata.

Holandija je zabeležila više od 2,5 miliona slučajeva i preko 19.000 smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: