Vučić: Poslaću pismo svim šefovima država, sa jednim prostim pitanjem VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će po povratku iz Sočija uputiti pismo šefovima vlada i država sa jednim pitanjem.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

10:17

Vučić: Poslaću pismo svim šefovima država, sa jednim prostim pitanjem VIDEO
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

On je kazao da je to pitanje od izuzetnog značaja, a tiče se najave premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija o ujedinjenju sa Albanijom.

"Srbija traži razgovore sa Prištinom, ja sam to preneo Lajčaku, želim da vas obavestim da je to zvaničan zahtev Srbije", kazao je on.

Dodao je da je Srbija uvek spremna za razgovore, želi da budu što češći, da razgovara o Zajednici srpskih opština i energetici, kako bismo, kako je rekao, "napravili makar i minimalno poverenje između nas".

"Ne želimo da prihvatimo tezu da smo za prekid tih razgovora krivi mi. Uputiću pismo svim šefovima država i vlada u kojima ću ukazati i moliti da mi pruže odgovore kako je moguće da Kurti, koji je premijer privremenih institucija, svako malo, na vrlo jasan način pre tri dana govori, ne o tamo nekome, već o sopstvenoj želi za ujedinjenjem Kosova i Albanije", rekao je on.

Ukazao je na to da, kako je rekao, "Verovali ili ne, niko, nijedna politička instanca u Evropi nije reagovala".

"Prosto pitanje – da li to znači da ćete tako da ćutite ukoliko bi bilo ko odavde govorio o ujedinjenju sa nekim drugim, ili biste tog sekunda reagovali? Pitam se po kom principu je to Albancima dozvoljeno, a Srbima sve zabranjeno", rekao je on. Vučić je novinarima pojasnio da je razgovor sa Lajčakom u Beogradu bio konstruktivan.

"Razgovarali smo o mnogim detaljima, ali ne bih o tome javno govorio", rekao je on novinarima i dodao da razgovaraju o bezbroj pitanja, o nestalima i o drugom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: