Mađarska: Uhapšeni srpski i švajcarski državljanin zbog krijumčarenja migranata

Mađarska policija uhapsila je švajcarskog i srpskog državljanina zbog sumnje da su krijumčarili 32 ilegalna migranta, saopštila je policija te države.

Izvor: B92

Subota, 16.10.2021.

13:57

Mađarska: Uhapšeni srpski i švajcarski državljanin zbog krijumčarenja migranata
Foto: Shutterstock_Alex_Alekseev

U mestu Bođislo u blizini Seksarda građani su jutros prijavili da je na auto-putu M9 iz jednog žutog kombija iskočilo nekoliko desetina ljudi.

Policijska patrola iz Tolne je ubrzo zaustavila pomenuti kombi švajcarskih registarskih oznaka koga je vozio državljanin Švajcarske, uz suvozača iz Srbije.

Potom je krenula potera za strancima koji su pronađeni u šumarku kod mesta Bođislo, gde su i napustili kombi, navode u mađarskoj policiji.

Prilikom ispitivanja u policiji, svi su se izjasnili da su sirijski državljani.

S obzirom da migranti nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj, policija ih je sprovela do ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Protiv državljana Švajcarske i Srbije pokrenut je krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od 5 do 15 godina. Za organizatore tog krivičnog dela, predviđeno je od 10 do 20 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: