E ovo je problem za Bajdena FOTO

Hiljade migranata stiglo pod most koji povezuje gradove Del Rio u Teksasu i Aćunu u Meksiku. Na velikoj vrućini podignut improvizovani kamp.

Izvor: klix.ba
Podeli
EPA-EFE Esteban Biba
EPA-EFE Esteban Biba

Oni su tako pred američkog predsednika Džoa Bajdena postavili novi pogranični problem s kojim će morati da se suoči.

na kojoj stoje migranti penje se i na 37 Celzijusovih stepeni, a hrane i vode ima vrlo malo pa su stotine migranata bile prisiljene da pređu Rio Grande i vrate se u Meksiko kako bi se snabdeli osnovnim namirnicama koje, kako su rekli Rojtersovom novinaru, ne dobijaju na američkoj strani.

Migranti su uglavnom sa Haitija, ali ima i onih s Kube, kao i iz Venecuele i Nikaragve.

Teški uslovi na granici odražavaju humanitarni izazov s kojim je suočen Bajden, dok je broj uhapšenih na granici najviši u zadnjih dvadeset godina. Američke vlasti uhapsile su u avgustu na meksičkoj granici više od 195.000 migranata, pokazuju vladini podaci objavljeni u sredu.

Carinska i pogranična služba nije odgovorila na pitanje koliko se ljudi nalazi u kampu u Del Riu, a jedan je službenik Rojtersu je u sredu rekao da se tamo nalazi oko šest hiljada ljudi.

Granična policija saopštila je da povećava broj osoblja u Del Riu kako bi osigurala "siguran i humani postupak". Za migrante su osigurani pitka voda i prenosni WC-i, dodaje se u saopštenju.

I migranti i meksički službenici kažu da se u idućim danima može očekivati još veći priliv migranata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 464 idi na stranu