Poruka Amerikancima: Ne u Srbiju

Vašington -- Stejt department izdao upozorenje za američke državljane da ne putuju u Srbiju, Avganistan, Albaniju, Beliz, Litvaniju i još četiri destinacije zbog kovida-19.

Izvor: Glas Amerike
Podeli
EPA-EFE Stefani Reynolds / POOL
EPA-EFE Stefani Reynolds / POOL

Isto upozorenje objavili su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Države za koje je izdato upozorenje spadaju u zemlje četvrtog stepena u kojima je zabeležena značajna rasprotstranjenost koronavirusa.

U dokumentu Stejt departmenta ističe se da je rizik od zaraze i razvoja ozbiljnijih simptoma niži ukoliko je osoba potpuno vakcinisana nekom od vakcina koje je odobrila američka Uprava za hranu i lekove (FDA), preneo je Glas Amerike.

Centri za kontrolu bolesti i zaraza izdali su upozorenje četvrtog nivoa za devet destinacija, navodeći da treba izbegavati putovanja u te zemlje. Medju njima su, osim Srbije i Grenada, Sent Kits i Nevis, Slovenija i Mauricijus.

Sredinom avgusta, Stejt department objavio preporuku za državljane SAD da zbog Kovida 19 ne putuju u Crnu Goru.

U okviru izmenjenih preporuka za međunarodna putovanja, koje Stejt demartment redovno izdaje na osnovu zdravstvenih i bezbednosnih uslova u zemljama širom svijeta, nivo upozorenja za Crnu Goru je sa trećeg podignut na maksimalni, četvrti nivo.

Upozorenje najvišeg nivoa za Crnu Goru je zbog širenja koronavirusa bilo izdato i sredinom februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 442 idi na stranu