Četvrtak, 19.08.2021.

08:50

Upozorenje iz UN: Katastrofa - glad

Šef agencije za hranu pri Ujedinjenim nacijama, Meri Elen Mekgrouarti, rekla je da humanitarna kriza u Avganistanu predstavlja pretnju za 14 miliona ljudi.

Izvor: Tanjug

Upozorenje iz UN: Katastrofa - glad
EPA-EFE AKHTER GULFAM

Oni se sada suočavaju sa glađu nakon talibanskog preuzimanja vlasti.

Direktorka Svetskog programa za hranu rekla je tokom video brifinga pred predstavnicima UN u Kabulu da su konflikt u Avganistanu, najgora suša u prethodne tri godine, i socijalni i ekonomski udar usled pandemije kovida, pogurali ionako opasnu situaciju u "katastrofu", preneo je AP.

Mekgrouarti je izjavila da je izgubljeno više od 40 odsto useva i stoke zbog suše, na stotine hiljada ljudi je raseljeno pod ofanzivom talibana, a zima se brzo približava.

"U toku je trka da se obezbedi hrana tamo gde je najpotrebnija", rekla je.

Ona je pozvala da se obustave sukobi, apelujući na donatore da obezbede 200 miliona dolara koji su neophodni da bi se dopremila hrana u Avganistan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: