U bolnici u Hrvatskoj se zapalio aparat za kiseonik; preminuo čovek koji je bio priključen na njega

Zagreb -- U tragediji koja se u petak dogodila u Službi za produženo lečenje i palijativno zbrinjavanje Novi Marof varaždinske Opšte bolnice smrtno je stradao pacijent.

Izvor: index.hr
Podeli
Kesu01/depositphotos
Kesu01/depositphotos

U 12.29 sati policija je primila prijavu iz Županijskog centra 112 da je u novomarofskoj bolnici izbio požar na aparatu za kiseonik na koji je pacijent priključen i da je pacijent preminuo od zadobijenih povreda u požaru.

Zbog tragičnog događaja Opšta bolnica Varaždin reagovala je saopštenjem u kom ističu da je direktor bolnice Nenad Kudelić odmah uključio sve službe kako bi preduzeo sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenih u zgradi Službe za produženo lečenje i palijativno zbrinjavanje Novi Marof. "Odmah nakon tragičnog događaja Uprava varaždinske Opšte bolnice obavestila je izražavajući duboko žaljenje porodicu pacijenta", navodi se u saopštenju. Varaždinski župan Anđelko Stričak i njegova zamenica Silvija Zagorec stigli su na mesto tragedije i zatražili od uprave Opšte bolnice Varaždin da ih obavesti o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se oni lično uključili u osiguravanje daljeg rada Službe za lečenje i palijativno zbrinjavanje Novi Marof. Takođe, župan je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja. Više detalja biće poznato nakon istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu