"Prisustvo britanske vojske održava bezbednost na KiM"

Britanske trupe će nastaviti da doprinose NATO misiji na Kosovu (KFOR) najmanje do 2023. godine, navedeno je u saopštenju vlade te zemlje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE Đorđe Savić
Foto: EPA-EFE Đorđe Savić

"Ako se zatraži povlačenje Kfora..."

Kontinuirano prisustvo britanskog vojnog osoblja u snagama NATO, koje više od dve decenije pomaže u održavanju bezbednog okruženja na Kosovu, signalizira posvećenost Britanije bezbednosti, stabilnosti i prosperitetu Zapadnog Balkana, istaknuto je u saopštenju.

NATO je osnova sigurnosti Velike Britanije i to zato što naše oružane snage istupaju kako bi zaštitili mir zajedno sa našim partnerima, istakao je britanski ministar odbrane Ben Volas i dodao da proširenje britanske posvećenosti KFOR-u podvlači britansku nepokolebljivu posvećenost regionu Zapadnog Balkana, gde je NATO više od dve decenije pomagao u uspostavljanju stabilnosti.

"Velika Britanija je ključno doprinela snagama NATO-a pod mandatom UN-a, poznatim pod nazivom KFOR, otkako je prvi put ušla na Kosovo 1999. godine u okviru mirovnih snaga koje su imale za cilj donošenje mira i stabilnosti nakon sukoba 90-ih", navedeno je u saopštenju britanske vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu