"Osporen izborni rezultat"

Peruanski socijalistički kandidat Pedro Kastiljo, pošto je osvojio najviše glasova, proglasio je pobedu na predsedničkim izborima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.06.2021.

10:01

Ilustracija: Deposit photos/roibu

Međuim, ona ne može da bude potvrđena jer je osporava njegova desničarska suparnica Keiko Fudžimori.

Kastiljo je nakon svih prebrojanih lističa osvojio preko 50 odsto glasova i 44.058 više u odnosu na Fudžimori, koja je iznela optužbe da je njen konkurent varao na izborima bez navođenja nikakvih dokaza, ali su međunarodni i domaći promatrači ocenili da su izbori bili regularni, prenosi BBC.

Rezultate izbora održanih 6. juna nije službeno potvrdila izborna komisija, ali je Kastiljo, 51-godišnji bivši školski učitelj i sindikalni vođa, već proglasio pobedu i pozvao vlasti da poštuju volju naroda, a njegova stranka Slobodni Peru odbacila je optužbe za izbornu prevaru.

Više od 18,8 miliona Peruanaca glasalo je na ovim predsedničkim izborima, što je odziv od skoro 75 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: