MUP izdao važno obaveštenje: Zbog velikog interesovanja za izdavanje pasoša - promenjeno radno vreme šaltera

MUP je uveo produženo radno vreme šaltera pojedinih uprava, kao i rad nedeljom zbog povećanog interesovanja građana za izdavanje putnih isprava.

Izvor: Novosti
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Robert Petrovic
Ilustracija: Shutterstock/Robert Petrovic

Interesovanje je povećano pre svega u Beogradu i Novom Sadu.

Napominje se i da građanima stoji na raspolaganju zakazivanje termina elektronskim putem, preko portala eUprava.

"Ovim putem, apelujemo na građane koji se za izdavanje putnih isprava prijave putem portala eUprava da zakazane termine iskoriste i dođu da predaju zahtev, kako se ne bi stvarale dodatne gužve ili zauzimali termini građanima kojima je pasoš preko potreban. Tako su na primer u nedelju u Policijskoj stanici u Novom Beogradu bila zakazana 104 termina, a samo 74 građana ih je i iskoristilo.

Takođe, u pojedinim gradovima građani uslugu elektronskog zakazivanja ne koriste u punom obimu, te svakodnevno ostaju slobodni termini.

Ističemo i to da će zaposleni na šalterima Upravnih poslova primiti sve zainteresovane građane koji lično dođu u stanicu da podnesu zahtev za izdavanje pasoša", navodi se u saopštenju MUP-a."

Posebno ističu da policijska stanica Novi Beograd radi i nedeljom:

"Još jednom napominjemo da u Policijskoj stanici Novi Beograd, gde su inače zabeležene najveće gužve je uvedeno radno vreme i nedeljom od 8 do 15 časova, a u Policijskoj upravi za grad Beograd, u Ulici Ljermontova 12a radno vreme je produženo subotom do 20 časova, a uveden je i rad nedeljom od 7.30 do 15.30 časova.

U Policijskoj upravi u Novom Sadu, od 16. maja, šalter sala na Bulevaru oslobođenja broj 143 radiće i nedeljom od 8 do 15 časova, gde je omogućeno zakazivanje termina za podnošenje zahteva preko portala eUprave", piše dalje u saopštenju, a prenele su "Novosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 235 idi na stranu