"Đukanović ne može da podnese da je Srbija sada lider regiona"

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da Milo Ðukanović ponovo lažno optužuje predsednika Aleksandra Vučića da vodi velikosrpsku politiku.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Pročitajte još:

"Đukanović je opsednut Vučićem" Knežević: Milo, što svoju familiju ne skloniš iz jazbine velesrblja?

On, kako kaže, ne može da podnese da je Srbija sada lider regiona.

Popović je ocenio da Ðukanović vređa srpskog predsednika misleći da će se tako dodvoriti zemljama koje su godinama tolerisale "njegovu tiraniju", jer je činio sve da Crnu Goru odvoji od Srbije.

On je ukazao da je Ðukanović "zabio nož u leđa" Srbiji priznanjem tzv. Kosova, napadao SPC, proterivao iz udžbenika ćirilicu i srpske pisce, hapsio sveštenike, sprečavao zapošljavanje Srba u javnim institucijama.

"Ðukanović ne može da podnese da je Srbija sada lider regiona u borbi protiv pandemije, u vakcinaciji, obnovi zdravstva, ekonomskom rastu, novim investicijama i podršci privredi i građanima", smatra Popović, saopšteno je iz SNP.

On je ocenio i da Ðukanović ne vidi da je prošao rok trajanja njegove vladavine i da nikoga u međunarodnoj zajednici ne interesuju njegove poruke.

"Ono zbog čega su ga držali na vlasti i slobodi on im je obavio. Jedino za šta će im sada biti potreban jeste da se na njegovom primeru dokaže funkcionisanje pravne države i da niko nije iznad zakona", navodi Popović.

Dodaje da niko više u Crnoj Gori ne želi Ðukanovićevu politku podela, mržnje, ekonomskog urušavanja, korupcije i kriminala.

"Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić vode mudru i opreznu, ali doslednu i nepokolebljivu politiku zaštite interesa Srbije i srpskog naroda u regionu", istakao je Popović navodeći da Srbija snažno podržava svoju braću u Crnoj Gori i čvrsto brani Republiku Srpsku, pomažući joj više nego ikada.

On poručuje da niko, pa ni Ðukanović, ne može da srpskom državnom rukovodstvu oduzme legitimno pravo da jača Srbiju i štiti Srbe, ma gde oni živeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu