AMSS: Oprez u vožnji zbog kiše i klizavih kolovoza

Beograd -- U Srbiji je osvanulo hladno jutro, sa temperaturama tek nešto iznad nule, u nekim delovima, kao i u Beogradu, pada slaba kiša.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na Kopaniku i Sjenici provejava sneg. Slaba kiša donosi mokre kolovoze i smanjenu vidljivost, a u ovakvim uslovima vožnje, zaustavni put je uvek duži, a kvarovi na vozilu su češći, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U kišnim danima mnogi se odlučuju za sopstveni prevoz, što unutar gradova donosi opasnost od većeg broja saobraćajnih nezgoda i čestih zastoja, zato danas krenite ranije, vozite pažljivije i držite bezbedno odstojanje izmedju vozila uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, jer veća gustina saobraćaja i mokar kolovoz utiču na sporiju vožnju i duže putovanje, kaže se u saopštenju.

Odrone treba očekivati kroz stenske useke i klisure, ali pažljivije vozite i na putevima u planinskim predelima, jer susnežica ili slab sneg donose opasnost od proklizavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije - dobijenim u 05.34 sati, zadržavanja za teretna vozila na našim graničnim prelazima na izlazu iz zemlje:
- GP Batrovci, 120 minuta;
- GP Horgoš, 240 minuta;
- GP Kelebija, 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu