Sukob Albanije i Crne Gore: "Kad oni neće, mi ćemo"

Albanska alternativa saopštila je da će "ozbiljno razmisliti i nastojati da Tuzi postanu deo kosovskog i albanskog budžeta".

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2021.

20:11

Sukob Albanije i Crne Gore:
Ilustracija: Deposiphotos/AleksTaurus

Iz Albanske alternative su poručili da Vlada Dritana Abazovića, u predlogu budžeta za 2021. godinu, nije planirala ni centa ulaganja u opštinu Tuzi, iako im, kako su istakli, pripada po zakonu, prenose Vijesti.

"Nakon što je bio gost u opštini Tuzi i datih obećanja, Abazoviću treba da se stidite vaših (ne)dela. Nastavili ste gotovo istu praksu u Ulcinju, kao i u drugim opštinama gde žive Albanci", naveli su iz Albanske alternative.

Kažu da ova Vlada ne ispunjava obaveze koje su predviđene zakonom prema opštini Tuzi, kao što je to slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.

"Samo opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća porez preko pola miliona evra. Ovi i mnogi drugi argumenti dokazuju da ste Abazoviću dio antialbanske Vlade, i da imate za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja", rekli su iz Albanske alternative.

Njima, kao autohtonoj albanskoj zajednici, kažu, ne preostaje ništa drugo, nego ozbiljno "moraju razmisliti i nastojati da postanu deo kosovskog i albanskog budžeta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: