ORF: Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, ali je uspešnija od EU

Austrijska državna televizija (ORF) emitovaće večaras reportažu o Srbiji kao zemlji koja je raj za vakcine.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2021.

08:44

ORF: Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, ali je uspešnija od EU
Tanjug/Tara Radovanoviæ

U reportaži će biti navedeni i primeri nekoliko Austrijanaca koji su uspeli da zakažu termin za vakcinaciju u Beogradu.

"Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv korone. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, više od 800.000 i drugu dozu", navodi se u reportaži austrijske državne televizije.

"Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja članica EU, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i uspešnija od EU. Beograd se oslanjao na širok spekatar vakcina, dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao na meniju", navodi ORF.

"Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu online da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za vakcinaciju", ukazuje TV koja prati u svojoj reportaži jednu ženu od Beča do Beograda radi vakcinacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: