Dodik odgovorio

Milorad Dodik kaže da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković mora da se politički profiliše, obrazuje i da sazna šta su mu institucionalne nadležnosti.

Izvor: B92

Petak, 02.04.2021.

16:39

Dodik odgovorio
Foto: Shutterstok/Alexandros Michailidis

"Savršeno je jasno na koji način funkcioniše lokalna vlast, ali neko pokušava da bude važniji od toga. Legitimno je da budu priznati izbori za gradonačelnika, što je SNSD uradio, ali je očigledno da Stanivuković nije priznao legitimnost odbornika i da pokušava da plasira lažne vesti da Banjaluka ne funkcioniše", rekao je Dodik u Laktašima, prenosi RT Republike Srpske.

On je istakao da je cinizmom i uvredama veoma teško graditi atmosferu u Banjaluci.

"Vidljivo je da niko od odbornika nije vređao gradonačelnika, za razliku od njega", naveo je Dodik i dodao da je ponosan što iza SNSD-a ostaje izgrađen grad Banjaluka.

Važno je, ukazao je, da u gradu oni koji su legitimni, rade posao.

"Gradonačelnik predlaže budžet, a da bi on bio usvojen, mora razgovarati sa odbornicima koji su ga zvali nekoliko puta. Gradonačelnik zaboravlja da, kada je bio poslanik u Narodnoj skupštini, nije glasao za budžet koji je predlagala moja partija", naveo je Dodik.

Lider SNSD-a je naglasio da je funkcija gradonačelnika ozbiljna stvar, te da su odborici spremni da rade sa Stanivukovićem i pokušaju da usvoje budžet koji je uravnotežen.

"On je odbornike pozvao na sastanak sa sekretaricom, iako je jedno mesto gde može biti usvoje budžet Skupština grada i potrebna većina, a ne Milorad Dodik", rekao je.

Spreman je, kaže, da razgovara ako postoji problem između člana Predsedništva BiH i lokalne zajednice, ali nikako o gradskim političkim pitanjima, jer za to postoje gradski stranački odbori.

On je namopenuo da Banjaluka neće izgubiti ništa.

Odbornici banjalučke skupštine nisu juče usvojili gradski budžet, a Stanivuković je poručio da je zbog toga Banjaluka u blokadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: