Orban diže pobunu

Budimpešta -- Nakon što je njegova partija Fides izašla iz najveće parlamentarne grupe u Evropskom parlamentu, mađarski premijer najavio pregrupisavanje partija.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco, File
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco, File

Kako prenosi Rojters, Viktor Orban, koji je na čelu Fidesa, najavio da će razgovarati sa predstavnicima konzervativnih partija Italije i Poljske, kako bi se u Evropskom parlamentu napravila nova grupa partija.

Orbanov Fides je, podsetimo, u sredu odlučio da napusti najveću parlamentarnu grupaciju koja okuplja sve partije pod kapom Evropske narodne stranke. Takav potez Orban je povukao zapravo jer mu je pretila suspenzija u toj parlamentarnoj grupi EP.

Orban je za mađarski radio rekao da je već razgovarao s nekim političarima u Poljskoj, ali nije želeo da kaže o kome se radi, dok je u Italiji njegov sagovornik bio Salvini, prenela je agencija Rojters

"Ali ne treba da žurimo", kazao je on i dodao da je krajnji cilj formiranje parlamentarne grupe u Evropskom parlamentu koja bi okupila partije poput njegove, odnosno partije koje smatraju da Uniji ne treba toliko migranata i koje žele da zaštite "tradicionalne porodice".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu