Postignut dogovor o opozivu ambasadora

Podgorica -- Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović dogovorili su se o opozivu 7 ambasadora.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: patrice6000/ Shutterstock
Ilustracija: patrice6000/ Shutterstock

Sastanak Ðukanovića s Radulovićem i Abazovićem počeo je u 16.30 i trajao je do oko 18.15.

Kako je saopšteno večeras, Ðukanović će potpisati ukaze o opozivu ambasadora, nakon što mu Radulović dostavi odgovarajuća obrazloženja o njihovom smenjivanju.

Sastanak je inicirao Radulović, nakon krize u rešavanju pitanja opoziva sedmoro diplomata koje je zatražila Vlada, ali predsednik države nije hteo da potpiše ukaz o tome.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti. niko od učesnika sastanka nije hteo da daje izjave novinarima.

Ministar je u obrazloženju naveo da su oni naštetili interesima države, ne precizirajući o čemu je reč, zbog čega je Ðukanović odbio da potpiše ukaz o opozivu.

Radulović je odlučio da opozove ambasadore u Kini Darka Pajovića, ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića, ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Vatikanu Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića, te ambasadorku u Njemačkoj Veru Kuliš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu