Osmani: EU i NATO da reaguju

Vjosa Osmani je zatražila reakciju EU i NATO nakon što je Aleksandar Vučić, prema njenim rečima, uporedio sukob u Nagorno-Karabahu sa situacijom na Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2020.

17:16

Osmani: EU i NATO da reaguju
Ilustracija: EPA-EFE/ STRINGER

Ona je na svom Tviteru Vučićevu izjavu da je sukob u Nagorno Karabahu pokazao kako zamrznuti konflikt kada se odmrzne može da preraste u pravu katastrofu, ocenila kao pretnju.

"Očekujem da će Evropska unija i NATO odgovoriti na ovu pretnju ratom, koju je izneo Vučić", napisala je Osmani.

Na Vučićevu izjavu reagovala je i ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla, koja tvrdi da predsednik Srbije preti svim zemljama u okruženju.

"Nakon podsticanja borbe u Nagorno Karabahu sa oružjem napravljenim u Srbiji, Vučić, Miloševićev ministar informisanja sada preti svim NATO članicama iz okruženja da će se i dalje vojno pripremati za nove ratove na Balkanu", napisala je ona na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: