Petak, 02.10.2020.

09:00

"Australijski doktor Fauči" objavio kakve su Trampove šanse sa koronavirusom

Istaknuti australijski stručnjak za koronavirus doktor Norman Svon oglasio se povodom vesti da Donald Tramp ima kovid 19 sa procenama faktora rizika.

Izvor: B92, Blic

Tanjug/AP Photo/Alex Brandon, File

Čuveni doktor, koga često nazivaju "australijski doktor Fauči" po vodećem američkom epidemiologu Entoniju Faučiju, uzeo je u obzir godine američkog predsednika i njegovo zdravstveno stanje. On kaže da u predsednikovoj 74. godini stopa smrtnosti od korone iznosi između pet i 12 odsto, preneo je Blic.

Međutim, dodaje da Trampova gojaznost povećava rizik za dodatnih 40 odsto, pa u takvoj situaciji rizik od smrti od korone iznosi između sedam i 18 odsto, prenosi "Gardijan". Svetska vest broj jedan jutros je objava na Tviteru američkog predsednika Donalda Trampa da su on i njegova supruga Melanija Tramp pozitivni na koronavirus.

Oglasio se i Trampov lekar, koji je rekao da se predsednik oseća dobro i da će nastaviti da obavlja svoje dužnosti iz samoizolacije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: