Euleks s dugim cevima upao u kancelarije veterana OVK; Uhapšen još jedan lider OVK VIDEO

Oko 50 specijalaca Euleksa naoružanih dugim cevima upalo u kancelariju organizacije koja okuplja veterane Oslobodilačke vojske Kosova, javljaju kosovski mediji.

Izvor: B92, RTS
Podeli
Uhapšeni Gucati/Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu
Uhapšeni Gucati/Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Pročitajte još:

Potvrđena prva optužnica za zločine OVK, a počela i hapšenja: Uključio se Euleks VIDEO

Na mestu događaja viđeni su i kosovski policajci, koji događaj prate spolja. Istražitelj koji je ranije došao do dokumenata o kojima se često raspravljalo takođe je u zgradi, prenosi Koha.

Prema najnovijim informacijama, uhapšen je lider organizacije veterana Hisni Gucati. Tu informaciju je za Indeks onlajn potvrdio zamenik gradonačelnika Prištine Nasim Haradinaj.

On je rekao da se Gucati trenutno nalazi u kancelarijama OVL OVK, gde čeka da se završi potrebna procedura, pre nego što bude prebačen u Hag.

Akcija Euleksa je pokrenuta 24 časa pošto je u Specijalni sud za zločine OVK odveden prvi optuženi pripadnik te organizacije, nekadašnji lokalni komandant i jedan od šefova obaveštajne službe Saljiha Mustafa.

Prošle nedelje nepoznati mladić je u tri navrata doneo u kancelarije veterana OVK dokumente, koji navodno potiču iz arhiva Specijalnog suda i tiču se izjava svedoka o zločinima OVK.

Posle hapšenja Mustafe u četvrtak, kosovski mediji najavili su nova hapšenja optuženih pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

"Racija podseća na akcije Jugoslavije; Borićemo se"

Sekretar Organizacije ratnih veterana OVK Faton Кlinaku rekao je da Euleks nije izdao nijedan dokument za raciju u kancelarijama ove organizacije u petak i da se racija vrši.

Rekao je da racija bez podnošenja bilo kakvih dokumenata podseća na akcije Jugoslavije.

"Bićemo prinuđeni da se borimo s vama kao protiv Jugoslavije", kazao je on i dodao da je u pitanju racija i da nema hapšenja.

Nazavao je zvaničnike Euleksa "kriminalcima".

strana 1 od 107 idi na stranu