Mediji: Srbi osuđeni na višegodišnje kazne u Švajcarskoj

Cirih -- Trojica državljana Srbije starih između 39 i 44 godine koji se dovode u vezu sa kriminalnom grupom Pink Panteri osuđena su u Švajcarskoj na višegodišnji zatvor.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ londondeposit
Ilustracija: Depositphotos/ londondeposit

Kako prenose beogradski mediji, Srbi, čiji identitet nije saopšten, osuđeni su na pet, odnosno šest i sedam i po godina zatvora zbog planiranja pljačke i drugih krivičnih dela.

Sud u Cirihu doneo je odluku i da, nakon izvršenja kazne, dvojici bude zabranjen ulazak u zemlje Šengenske zone narednih 10 godina, a trećem osuđeniku 15 godina.

U pitanju je prvostepena presuda, na koju osuđeni imaju pravu žalbe.

Naime, trojici Srba se na teret stavlja planiranje spektakularne pljačke juvelirnice u Luganu februara 2018. godine.

Oni su uhapšeni neposredno pre nego što su planirali da upadnu u zlataru i iz nje odnesu nakit i satove vredne nekoliko stotina hiljada evra.

Njihov plan je osujećen pošto su policajci uspeli prethodno da im uđu u trag i ozvuče jedno od vozila koje su koristili, te su tako čuli planove o pljački.

Srpske Pantere odala je priča o bezobrazno velikoj zaradi.

Srbi su juče u sudu negirali sve što im se stavlja na teret, ističući da nije istina da su planirali veliku pljačku u Luganu. Jedan od osuđenih je tvrdio da je u Tićino došao kako bi kupio vozila koja bi kasnije preprodavao u Srbiji.

Pink Panteri vršljaju skoro 15 godina

Članovi ozloglašene grupe Pink Panter su od 2006. godine do danas izveli niz spektakularnih pljački širom sveta i odneli veću količinu skupocenog nakita. Do sada im se na teret stavljaju 24 pljačke, među kojima je i ona u Dubaiju u kojoj su ukrali plen vredan 11 miliona.

Ostaće upamćena i akcija iz 2016. godine u Cirihu, nakon koje su pobegli sa plenom vrednim najmanje milion evra.

strana 1 od 79 idi na stranu