"Tramp bio svestan opasnosti od koronavirusa kada je umanjivao njegov značaj"; Predsednik SAD negira

Američki novinar Bob Vudvord nagovestio je da je Tramp bio svestan težine opasnosti od koronavirusa i kada je građanima govorio da ne predstavlja veću pretnju.

Izvor: Tanjug, Beta/AP

Sreda, 09.09.2020.

23:01

EPA-EFE/ CHRIS KLEPONIS / POOL

On je na početku epidemije govorio da virus ne pretstavlja veću pretnju od sezonskog gripa i insistirao da vlada ima potpunu kontrolu nad virusom.

Vudvord je u novoj knjizi napisao da mu je Tramp u razgovoru 7. februara rekao da se osoba može zaraziti novim korona virusom "prostim udisanjem vazduha".

"I zato je (korona virus) veoma prepreden. Veoma je delikatan. Takodje je više smrtonosan od tvog upornog gripa", prenosi Vudvord Trampove reči.

Vudvord dodaje da je Tramp ponavljao kako je virus "smrtonosna stvar" da bi istakao težinu opasnosti.

On navodi i da mu je Tramp 19. marta rekao da namerno minimizira opasnost od korona virusa.

"Želeo sam da uvek umanjujem njegov značaj", piše Vudvord da mu je rekao predsednik SAD.

On navodi i da Tramp "nikad nije delovao spreman da u potpunosti mobiliše federalnu vladu" u borbi protiv korona virusa i da je "kontinuirano prebacivao probleme na savezne države".

Delove Vudvordove nove knjige "Gnev" (Rage) danas su objavili Vašington post, čiji je Vudvord urednik, i Si-En-En.

U knjizi su obradjena i pitanja rasnih odnosa u SAD, diplomatije sa Severnom Korejom i brojna druga značajna u prethodne dve godine.

Knjiga je zasnovana na 18 Vudvordovih intervjua s Trampom, u periodu od decembra do jula.

Tramp negira

Američki predsednik Donald Tramp negirao je optužbe koje je u svojoj knjizi "Bes" objavio poznati američki novinar Bob Vudvord.

Vudvord je u svojoj knjizi optužio Trampa da je "sve vreme pandemije tvrdio da se ne događa ništa ozbiljno", ali američki predsednik je uzvratio da je činio sve što je bilo potrebno kako bi smanjio paniku među Amerikancima, preneo je Rojters.

Vudvord podseća u svojoj knjizi da je Tramp još u februaru priznao da zna koliko je smrtonosan i zarazan korona virus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: