Rekod i u Ukrajini - preko 1.000 novozaraženih za dan

U Ukrajini je u poslednja 24 sata zabeležen rekordan skok broja obolelih od početka pandemije - 1.197.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2020.

09:56

Rekod i u Ukrajini - preko 1.000 novozaraženih za dan
Ilustracija: Getty images/ Sergio Flores/ stringer

Time je ukupan broj zaraženih koronavirusom uvećan na 68.794, prenosi agencija Rojters.

Ministar zdravlja Ukrajine Maksim Stepanov saopštio je da u toku prethodnog dana još 248 osoba obolelih od kovida 19 primljeno na bolničko lečenje, što takođe predstavlja rekord zabeležen u jednom danu.

Od posledica kovid 19 u Ukrajini je umrlo još 23 ljudi, ukupno 1.673 od početka pandemije, dok je od koronavirusa do sada izlečeno 38.154 pacijenata.

Dnevni broj obolelih u Ukrajini značajno je porastao u poslednja dva meseca, otkako je ova zemlja otpočela sa postepenim ublažavanjem restriktivnih mera uvedenih u cilju borbe protiv koronavirusa.

Ukrajinske vlasti su ove nedelje produžile mere karantina koje važe na nivou cele države do 31. avgusta, apelujući na građane da nose zaštitne maske i da poštuju mere socijalnog distanciranja. Pojedinačnim regionima biće dozvoljeno da ublaže mere uvedene u cilju borbe protiv kovid 19, ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: