Dodik: Rusija i Kina neće prihvatiti reviziju rezolucije 1244

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da smatra da Srbija neće prihvatiti samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr
FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

Takođe, niti će Rusija i Kina prihvatiti reviziju Rezolucije 1244 u Savetu bezbjednosti UN.

Dodik je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio više puta da neće prihvatiti nezavisnost Kosova, kao i da dve velike sile kao što su Rusija i Kina neće prihvatiti nikakvo odvajanje, jer se zalažu za poštovanje međunarodnog prava.

Dodik je u emisiji ''Hit tvit'' na televiziji Pink istakao da je je Vučić postavio jedan novi pristup o Kosovu prema kojem se ne može oteti deo teritorije od jedne suverene zemlje, kao i da položaj Srbije na međunarodnom planu nikada nije bio jači.

"Ako neko dođe u poziciju da bez volje Srbije, (Kosovo) proglasi nezavisnim, zašto se na nas (RS) ne bi primenjivala ista pravila", rekao je Dodik.

Govoreći o odnosima Republike Srpske sa Srbijom, on je ponovio da su dobri, kao i sa Rusijom, i dodao da RS želi da ima takve odnose sa drugima državama u okruženjima, ali i unutar u BiH.

U kontekstu pojedinih navoda u medijima da su u nedavne antivladine proteste u Srbiji umešani Rusi, Dodik je rekao da su u pitanju lažne vesti koje se plasiraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu