Nikodijević: O novim merama odlučuju struka i predsednik Republike, Grad ne može da kažnjava

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević govorio je o sankcionisanju ne poštovanja mera u Beogradu i uvođenju novih mera.

Izvor: B92, RTS

Četvrtak, 02.07.2020.

19:13

Nikodijević: O novim merama odlučuju struka i predsednik Republike, Grad ne može da kažnjava
Printskrin: TV B92/ arhiva

Nikodijević je za RTS rekao Grad Beograd nema nadležnost da kažnjava, ali da će gradske službe u saradnji sa republičkom sanitarnom inspekcijom koja je jedina nadležna da kažnjava, prekontrolisati što više građana u prevozu i na javnim površinama.

"Naš monitoring pokazuje da u javnom prevozu 96 odsto ljudi nosi masku, istakao je Nikodijević, što je ocenio fantastičnim rezultatom. "Treba nam sto odsto, nećemo dozvoliti da četiri odsto neodgovornih ugrožava ostale", dodao je Nikodijević.

"Na gradskom štabu jutros smo razgovarali o primeni trenutnih merama, o uvođenju novih doneće struka u dogovoru sa predsednikom Republike", dodao je Nikodijević.

Kako je ocenio, trenutne mere treba striktnije primenjivati dodavši da nove neće ugrožavati ekonomiju Beograda.

"Morate imati poseban osećaj za donošenje mera u Beogradu. Moramo zaštititi živote, ali ne smemo ugroziti privrednu aktivnost. Konačnu odluku doneće struka u razgovoru sa predsednikom Srbije", kazao je Nikodijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: