"Đukanović nam je ponudio da likvidiramo sami sebe"

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović ponudio SPC da sama pristane na nestanak.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2020.

15:14

Ilustracija: Depositphotos/ Eillen_1981

"Milo Đukanović nam je ponudio da likvidiramo sami sebe i da izbrišemo svoju istoriju. To što je ponudio nije samo pitanje imena. Kada se menja nekome ime, menja se i njegov identitet i njegova istorija i sve iz temelja", rekao je Joanikije za portal Sputnjik.

Episkop se oglasio povodom izjave Đukanovića da je dao ponudu SPC da se napravi "crkva za sve pravoslavne vernike u Crnoj Gori".

Prema rečima Joanikija, Đukanović želi da diktira SPC, iako nije kršten i Srbima smeta kada se značenju Crne Gore dodaju "proustaški elementi".

"Ti elementi proustaštva nama smetaju, jer se sada nekako kače uz zvaničnu državnu ideologiju u Crnoj Gori, a naročito se kače za predsednika Đukanovića, koji sve više, nažalost, liči na poglavnika Antu Pavelića, koji je osnivao 'hrvatsku pravoslavnu crkvu' ", rekao je Joanikije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: