Vučić vernicima Islamske zajednice čestitao Ramazanski Bajram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ramazanski Bajram, reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Uz želje za svaki blagoslov od Boga i nagradu za trud i odricanje tokom dugog Ramazanskog posta.

"U vremenima preteških iskušenja za ceo ljudski rod, u vremenima bolesti, straha i strepnje, svaki se čovek, više i jače nego ikada, okreće Bogu, porodici, komšijama i onim ljudskim i moralnim vrednostima kojima svi težimo. Otuda nam dolazi i veliki blagoslov u vidu praštanja, solidarnosti, pomaganja, dubokog uvida u to da smo svi braća i da samo zajedno i složno možemo sve da postignemo, sve da pobedimo", navodi se u čestitci.

Vučić se pripadnicima Islamske zajednice zahvalio što su komšijama i sugrađanima pomagali tokom zdravstvene krize i što su "na pravi način ponovo pokazali šta je prava srž Ramazanskog posta i islama kao religije koja neguje najveće ljudske i moralne vrednosti".

"Uz najiskrenije želje za dobro zdravlje, sreću i blagostanje vama i vašim porodicama, još jednom vam čestitam blagosloven Ramazanski Bajram i da ga uvek slavite u miru i radosti u našoj zajedničkoj otadžbini, u našoj prelepoj Srbiji", dodaje se u čestitki predsednika Srbije.

strana 1 od 84 idi na stranu