Kako će izgledati najduži policijski čas VIDEO

U Srbiji za manje od 24 časa počinje najduži policijski čas do sada. Bićemo u kućama 60 sati. Kako će izgledati vikend pred nama?

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

19:21

Kako će izgledati najduži policijski čas VIDEO
TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/nr

Za razliku od prethodnih nedelja, ulice će biti prazne već od petka u 17 časova.

Tada na snagu stupa zabrana kretanja, koja će trajati celog vikenda: za sve građane Republike Srbije važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru.

Da se kreću u to vreme mogu samo oni koji moraju da rade kako bi bilo obezbeđeno funkcionisanje svakodnevnog života, ali za to im je potrebna posebna dozvola za kretanje, kao i radni nalog poslodavca. Te dozvole za kretanje mogu dobiti i privrednici, te poljoprivrednici zbog setve i neodložnih radova u polju, kao i građani koji brinu o drugima.

Stariji od 65 godina, za koje od uvođenja vanrednog stanja važi zabrana kretanja, u nabavku namirnica ovoga puta moći će u petak i to u sledećem terminu:

- građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 časova ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u petak, u istom periodu, od 4 do 7 časova ujutru.

Određeni izuzeci biće i za vlasnike kućnih ljubimaca, koji mogu da ih izvedu:

- i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći

- Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

Svi oni koji osete bilo kakve tegobe ili potrebu da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus nikako ne treba da odlažu odlazak i snositi sankcije ukoliko napuste domove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: