"Ovo je ratno stanje, ali povlači se uredba o informisanju"

Vlada Srbija će povući odluku o informisanju tokom vanrednog stanja, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TV Prva, screenshot, arhiva
Foto: TV Prva, screenshot, arhiva

Brnabićeva je rekla da je Srbija uradila sve kako bi građani Srbije bili informisani tačno i pravovremeno i kako nijedna informacija ne bi bila sakrivena od javnosti, ali da će povući nedavno usvojenu odluku kako se ne bi "bacila senka na sve na čemu je država mukotrpno radila".

"Iako verujem da ova uredba štiti sve, građane, medicinske radnike i porodice, od lažnih vesti i neproverenih informacija, da se ne bi bacila senka na sve što smo mukotrpno radili, vlada će danas, pre zasedanja kriznog štaba, povući ovu uredbu", rekla je Brnabićeva.

Ona kaže da veruje da će zbog povlačenja uredbe država mnogo više vremena provesti u borbi sa lažnim vestima, koje se, kako kaže, svakodnevno plasiraju.

U tom smislu pominje lažnu vest o 24-časovnoj zabrani kretanja, da su aktivisti SNS tražili novac da bi doneli pomoć, te da u kliničkim centirma nema opreme.

„Borićemo se više, biće nam potreban dodatni napor“, rekla je Brnabićeva i dodala da ovo vanredno stanje u Srbiji zaista jeste ratno stanje.

Vlada Srbije je usvojila Zaključak o informisanju u vreme pandemije, koji propisuje centralizaciju javnih informacija o pandemiji tokom vanrednog stanja.

Ta odluka predviđa da sve informacije u vezi sa pandemijom saopštava premijerka Ana Brnabić ili osoba koju ovlasti krizni štab.

strana 1 od 179 idi na stranu